Quatre professionals de diferents edats i procedències expliquen en primer persona la seva incorporació al CoMB per la via no MIR
Quatre professionals de diferents edats i procedències expliquen en primera persona la seva incorporació al Col·legi de Metges de Barcelona per la via no MIR i les seves motivacions i experiències a l’hora de treballar al sistema sanitari català.
Lolimar Carreño
Caracas, Veneçuela, 1979.
Any de col·legiació: 2022. Especialitat: Infectologia pediàtrica (titulació de Veneçuela). Lloc de feina: Servei de Consultes i Urgències de Pediatria de l’Hospital Clínic Maresme.
Quina és la raó per haver arribat a Barcelona i com ha estat el camí fins aquí?
El camí per aconseguir entrar al país i exercir-hi la professió mèdica ha estat llarg i amb alts i baixos, ja que s’hi han de complir múltiples requisits, com a qualsevol part del món. El motiu principal d’haver vingut aquí ha estat la situació del meu país natal, que estimo, però del qual vaig sortir amb el meu marit i la meva filla, que ara té 11 anys.
Com t’has adaptat al sistema sanitari català? Com és l’experiència?
M’he adaptat ràpidament al sistema sanitari català, perquè abans de venir aquí també havia migrat a un altre país durant uns quants anys i ja portava una cultura migratòria que em facilitava la visió i els processos. L’experiència ha estat adequada, amb un trànsit per moltes emocions, però amb el desig i l’esperança de mantenir-me dempeus i brindar el millor que pugui per sumar-me al sistema.
Què t’ha sorprès més o destacaries de l’exercici de la professió aquí?
Hi destacaria el col·legi de metges amb què comptem: una gran organització àmpliament diligent i empàtica. També, alhora, el sistema de protocol·lització per a millores permanents del sistema sanitari català en general.
Quines expectatives professionals tens?
La meva expectativa és la possibilitat raonable de mantenir-me com a professional sanitari a la província. També vull conservar la meva formació a l’àrea de la infectologia pediàtrica i actualment hi estic cursant un màster. També estudio llengua catalana (nivell B3 al Consorci per la Normalització Lingüística), que m’agrada i és una eina fonamental a la consulta amb els nens petits i amb els seus pares. Vull contribuir a mantenir i construir en equip el sistema sanitari, tot mantenint una salut personal i familiar integral per brindar cada dia millor servei i exemple. M’agradaria deixar una bonica empremta dels professionals veneçolans com sanitaris ètics. Finalment, voldria aconseguir properament el reconeixement de la meva especialitat mèdica i fer constar la meva preparació en aquest àmbit, que estimo i estimaré sempre i és tan important per a la humanitat.