Primera cirurgia d’Osteointegració realitzada al Maresme pel Grup Creu Groga

El proper 5 de març als quiròfans de l’Hospital Clínic Maresme del Grup Creu Groga, es durà a terme per primer cop una cirurgia d’Osteointegració en un pacient amputat a nivell de cuixa amb un mètode dissenyat al Maresme, fruit de la innovació local i únic a tot l’estat espanyol.

Aquest implant fet a mida, permet als pacients amputats que tenen problemes amb l’encaix, no haver-lo d’utilitzar mai més. A través d’aquest sistema, es col·loca un pin de titani a l’interior del fèmur residual del pacient, que permet la connexió directa a la pròtesi sense l’encaix.

Actualment, i fruit de la contínua innovació del mateix equip que va participar en aquest disseny, ja és possible col·locar-lo en monyons curts, fet que fins ara estava contraindicat, millorant també en aquests casos la qualitat de vida dels pacients amputats a nivell femoral amb poca tolerància a l’encaix de la pròtesi.

L’equip mèdic que realitzarà la intervenció està format pels doctors de l’equip d’Osteointegració:

– Dr. Jesús Alós (Cirurgià Vascular)

– Dr. Lluís Guirao (Metge Rehabilitador)

– Dr. Rafael Tibau (Cirurgià Ortopèdic)

Acompanyats de la Dra. Maria Tibau, que té experiència àmplia en claus forrellats.

El Grup Creu Groga aposta amb fermesa per la innovació i la formació dels seus professionals, donant suport a iniciatives mèdiques que contribueixen a millorar la vida dels nostres pacients.

Mataró febrer 2024